Niets is zo vervelend als een technische panne onderweg naar je vakantiebestemming. Vooral het wachten op hulp doet de tanden wel eens knarsen. Tenzij je kan zien hoe lang het nog duurt vooraleer de wegenwachter arriveert. Ziedaar hét grote voordeel van Web Assist de Touring service die uitbreidt naar het buitenland.
Uber, Uber Eats, Deliveroo, … al deze recente apps beschikken over geolokalisatie om in real time de aankomst van je chauffeur of bezorger te volgen. Touring gebruikt deze techniek sinds april in Web Assist en geeft daarmee aan waar de wegenwachter zich bevindt en wanneer hij aankomt.
Dat is handig als je met pech aan de kant van de weg staat, want het zorgt voor rust. Zo hoef je je niet meer af te vragen ‘of het nog lang duurt’ en kan je gewoon zien dat de wegenwachter wel degelijk vertrokken is. Geen stress dus en ondertussen kan je eventueel iets anders doen, als je daar de mogelijkheid toe hebt. Je hoeft met andere woorden niet op de uitkijk te staan op een gevaarlijke plaats.
Touring Web Assist in de praktijk
Wat Web Assist extra handig maakt, is dat je er geen app voor hoeft te installeren. Het systeem is webgebaseerd, wat betekent dat je enkel op het internet moet kunnen met je smartphone. Daarna is het gewoon een kwestie van een paar klikken.

Bij autopech vragen sommige bestuurders assistentie aan via hun Touring-app, door het noodnummer te bellen, of ze kiezen er steeds vaker voor hun assistentieverzoek rechtstreeks online te doen op Web Assist. Hoe dat werkt? Klik gewoon op de rode knop ‘Nu pech? Contacteer ons’ op Touring.be (homepage bovenaan) en vul vervolgens de nodige gegevens in. Na jouw aanvraag, online of per telefoon, ontvang je een sms met een link. Klik erop en je ziet meteen de exacte locatie van de wegenwachter en de verwachte aankomsttijd op een live kaart.
Nu ook in het buitenland
Je kan je verzoek om bijstand vanuit het buitenland nu al online indienen op Web Assist. De mogelijkheid om de wegenwachter live te volgen, is momenteel beschikbaar in België en Frankrijk. Dankzij het internationale pechverhelpingsnetwerk van Touring zal deze dienst in de nabije toekomst ook naar andere Europese landen uitgebreid worden.
Kortom, als je binnenkort met je auto op vakantie gaat in België of Frankrijk en je krijgt panne, dan kan je de wegenwachter van een van onze partners in het buitenland volgen die onderweg is om jou te helpen, live op het scherm van je smartphone. Dit zal binnenkort ook voor andere Europese landen het geval zijn. Nog geen pechverhelping voor het buitenland? Check dan zeker onze formules voor pechbijstand in het buitenland.
Meest recente artikelen
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.
Maak je fiets lenteklaar
Maak je fiets klaar voor het lentezonnetje. Controleer de bandendruk voor minder kans op lekke banden. Reinig en smeer de ketting grondig voor soepel fietsen. Geef remmen extra aandacht—veilig op pad!
LEZ Frankrijk: je Crit’Air ecovignet in 9 gemakkelijke stappen!
Op deze pagina vind je een handige gebruiksaanwijzing om het Franse ecovignet te bestellen.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Zwitserland
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar of door Zwitserland te rijden bijvoorbeeld.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Spanje?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie trekken. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonovergoten Spanje te rijden bijvoorbeeld.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Oostenrijk
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar of door Oostenrijk te rijden bijvoorbeeld.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Italië?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonnige Italië te rijden bijvoorbeeld.