De Ioniq 6 is een heel aangename wagen om mee te rijden. Hij focust in de eerste plaats op comfort, maar toont zich ook dynamisch genoeg op bochtige wegen.
Als tweede model in de nieuwe elektrische familie van Hyundai toont de Ioniq 6 nog meer dan de 5 de knowhow van het merk op het vlak van energie-efficiëntie. Dat het om een berline gaat, zit daar voor veel tussen.

Om te beginnen is de Hyundai Ioniq 6 geen cross-over of SUV. De 'normale' hoogte maakt de wagen op zich dus al aerodynamischer en bijgevolg ook zuiniger. De Koreaanse ingenieurs hebben van die aerodynamische eigenschappen trouwens een echte prioriteit gemaakt. Dat levert niet alleen een groot rijbereik op, maar ook een lijnenspel dat de aandacht trekt in het verkeer. De Ioniq 6 staat op hetzelfde platform als de 5, maar dan in een iets langere versie.

Dat levert nog meer ruimte op achterin (hoewel het jammer blijft dat er geen voetruimte is onder de voorstoelen) en een stabielere wegligging. Zowat overal in het interieur worden harde plastics gebruikt. Dat is spijtig, maar naar de reden hoeven we niet lang te zoeken: gewichtsbesparing.
De Ioniq 6 is een heel aangename wagen om mee te rijden. Hij focust in de eerste plaats op comfort, maar toont zich ook voldoende dynamisch op bochtige wegen, waar je nooit zou vermoeden dat je onderweg bent met een twee ton zware auto (topversie). Knap van Hyundai!

Eén motor is de beste keuze
De Hyundai Ioniq 6 is onder meer verkrijgbaar met een grote batterij van 77,4 kWh en één elektromotor van 225 pk (548-614 km WLTP, afhankelijk van de velgen) of twee motoren met in totaal 325 pk (519-583 km). Zelf zouden we echter de basisversie durven aanraden. Die heeft één motor (151 pk) en een batterij van 53 kWh, maar wij verbruikten er gemiddeld slechts 13,8 kWh mee, wat neerkomt op een rijbereik van 476 km (beter dan de officiële cijfers!). Vanaf 50.499 euro.
Troeven
- Bijzonder geslaagde stijl
- Compromis comfort/dynamiek
- Verbruik
- Laadt uiterst snel op
Minpunten
- Plastics van middelmatige kwaliteit
- Overbodige uitrusting (zijdelingse achteruitrijcamera's)
- Enkele minder intuïtieve functies
- Prijs …
Andere automodellen ontdekken? Lees hier alle autotests van Touring.
Meest recente artikelen
Vignetten, toltrajecten en bergpassen in Oostenrijk
Oostenrijk heeft vignetten voor het wegverkeer, er zijn tolwegen waar je apart moet betalen en er is zelfs een zogeheten go-Box nodig als je voertuig meer dan 3,5 ton weegt.
Maak je fiets lenteklaar
Maak je fiets klaar voor het lentezonnetje. Controleer de bandendruk voor minder kans op lekke banden. Reinig en smeer de ketting grondig voor soepel fietsen. Geef remmen extra aandacht—veilig op pad!
LEZ Frankrijk: je Crit’Air ecovignet in 9 gemakkelijke stappen!
Op deze pagina vind je een handige gebruiksaanwijzing om het Franse ecovignet te bestellen.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Zwitserland
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar of door Zwitserland te rijden bijvoorbeeld.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Spanje?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie trekken. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonovergoten Spanje te rijden bijvoorbeeld.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Oostenrijk
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar of door Oostenrijk te rijden bijvoorbeeld.
Waar en wanneer is het druk op de weg in Italië?
De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen voor eigen vervoer. Om naar het zonnige Italië te rijden bijvoorbeeld.